Belangrijke reisinformatie voor uw vakantie

Zorg dat u goed voorbereid bent op uw reis. Deze pagina geeft u belangrijke informatie wat u moet weten én wat u moet doen voor vertrek, maar ook voor de terugreis. De informatie is overzichtelijk gerubriceerd; ALGEMEEN, VLIEGREIZEN en onderaan de pagina de maatregelen m.b.t. COVID-19. Zorg dat u aan de toegangseisen voldoet en de juiste documenten bij u heeft. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

Check deze informatie meerdere keren voor uw vertrek. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt.

ALGEMEEN

(Grens)documenten

U dient over een geldige reisdocumenten te beschikken. Kinderen hebben een eigen paspoort/identiteitskaart nodig. Sommige landen stellen aanvullende eisen aan de geldigheid van het paspoort na aankomst of vertrek uit dat land. U bent zelf verantwoordelijk om in het bezit te zijn van alle benodigde documenten.
Voor auto’s en motoren heeft u een geldig rijbewijs nodig met betreffende autopapieren.
Belangrijk: check aanvullend vereiste documenten hierna op deze pagina onder COVID-19

Douaneregels bagage

De regels voor bagage zijn niet in elk land hetzelfde. Veel dingen mogen wel, maar andere niet. En voor sommige dingen moet u misschien iets regelen van tevoren zoals medicijnen.

> Kijk op douane.nl

U kunt ook de speciale Douane App downloaden, zodat u ook op vakantie precies kunt zien wat u wel en niet waar naar toe kunt meenemen.

 

Belgie: kijk op diplomatie.belgië.be.

Medicijnen/medicijnenpaspoort

Indien u medicijnen gebruikt dient u een medicijnpaspoort bij u dragen. Dit is een compleet en actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Uw apotheek vult het paspoort volledig in en noteert eventuele allergieën en overgevoeligheden. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan zijn de artsen direct op de hoogte van uw gebruik. Bovendien is het zo ook voor de douane duidelijk welke medicijnen u bij u heeft en waarom.

Aankomst en vertrek

‘Lekker vroeg aankomen, dan heb je nog een hele dag voor je!’ Aldus een veel gehoorde opmerking van gasten die optimaal van hun welverdiende vakantiedagen willen profiteren. Niet altijd kunt u direct in uw accommodatie terecht omdat deze nog voor u in orde wordt gemaakt. Maar geen probleem, vrijwel altijd kunt u wel gebruikmaken van de faciliteiten van de bestemming, zoals terrassen, zwembad enz.
Een internationale regel bepaalt dat aankomst vanaf ca. 15:00 uur mogelijk is en vertrek voor ca. 11:00 uur. De tijden die gelden bij uw accommodatie treft u op uw voucher. Soms is het ook mogelijk uw accommodatie op de dag van vertrek (tegen een vergoeding) nog even aan te houden. Dit kunt u overleggen met de accommodatie verschaffer.

Vertraging bij aankomst

Indien u door welke oorzaak dan ook met veel vertraging op uw vakantiebestemming arriveert (bijvoorbeeld na 18.00 uur), dan is het van groot belang dat u de accommodatie telefonisch op de hoogte brengt van uw verlate aankomst. Het kan zijn dat de receptie vanaf het aangegeven tijdstip gesloten is. Indien u later arriveert dan de gereserveerde dag van aankomst of eerder vertrekt dan de oorspronkelijk geboekte vertrekdag, ontstaat geen recht op restitutie van de accommodatie en/of niet gebruikte maaltijden. Let wel: het is niet altijd mogelijk om een dag later aan te komen. Wanneer dit bijvoorbeeld een zon- of feestdag is, kan de receptie gesloten zijn.

Reisduur/verlenging

U kunt geen aanspraak maken op terugbetaling van (een deel van) de reissom als u laat aankomt en vroeg vertrekt. Indien u door late aankomst of vroeg vertrek bijvoorbeeld een maaltijd of drankjes mist die bij uw verzorging zijn inbegrepen, is geen restitutie mogelijk. Alleen waar mogelijk wordt een salade of lunch in plaats van een diner aangeboden. Indien u tijdens de vakantie uw verblijf wilt verlengen of veranderen, dient u alle kosten hiervoor ter plaatse te voldoen. Indien u om wat voor reden dan ook uw verblijf onverhoopt eerder moet afbreken, dan wordt dat als een (deel)annulering beschouwd.

Preferenties/essenties

Het kan zijn dat u voor uw accommodatie een voorkeur (preferentie) heeft opgegeven voor bijvoorbeeld een kamer met zeezicht, een appartement op de begane grond, een rustige ligging enz. Wij geven de door u opgegeven wens(en) door aan de accommodatieverschaffer en vermelden die op uw accommodatie voucher. De accommodatieverschaffers doen hun uiterste best om wensen in te willigen. Of het lukt is afhankelijk van allerlei factoren. Aan een preferentie kunnen geen rechten worden ontleend. Houdt u hiermee rekening om teleurstellingen te voorkomen.

Essenties zijn extra wensen van de reiziger(s) die bij boeking door ons schriftelijk zijn bevestigd. Zie hiervoor artikel 2 lid 7 van de ANVR consumentenvoorwaarden. Mocht de essentie onverhoopt niet uitgevoerd worden, dan kunt u een klacht indienen zoals omschreven onder “Problemen ter plaatse”.

Maaltijden

Bij logies/ontbijt begint de verzorging op de dag na aankomst en eindigt op de dag van vertrek met het ontbijt. Bij half- en volpension begint de verzorging met resp. het diner en/of lunch op de aankomstdag en eindigt op de vertrekdag altijd met het ontbijt.
Koffie, drankjes (behalve koffie en thee bij het ontbijt) zijn niet standaard bij de prijs inbegrepen. Bij All Inclusive start de verzorging in vrijwel alle accommodaties vanaf het moment dat u bent ingecheckt en eindigt de verzorging op het moment dat u uitcheckt. Sommige accommodaties staan het toe dat u voor het inchecken of na het uitchecken van alle faciliteiten en verzorging gebruik mag maken. Anderen berekenen hier kosten voor of staan het niet toe. Indien u door late aankomst op de bestemming één van de maaltijden en/of andere verzorging, zoals bijvoorbeeld drankjes bij een All Inclusive verblijf mist, is hiervoor geen restitutie mogelijk. Indien u op uw heenreis laat aankomt, krijgt u vaak een salade aangeboden in plaats van een diner wegens sluiting van het restaurant. Indien er weinig gasten dineren, kan het voorkomen dat de maaltijden worden uitgeserveerd in plaats van dat ze in buffetvorm zijn. In sommige gevallen besluit de dienstverlener om de maaltijdverzorging te wijzigen van buffet naar keuzemenu of v.v.

Schoonmaak

Houd er rekening mee dat de normen en waarden op het gebied van schoonmaken per land verschillend zijn. Zo wordt er op zon- en feestdagen vaak niet schoongemaakt. Meld problemen met de schoonmaak, ongewenst bezoek van ongedierte of verstrekking van bad- of linnengoed altijd direct tijdens uw vakantie aan het schoonmaakpersoneel of de receptie. Achteraf kunnen wij hierin niets meer voor u betekenen. Tijdens uw vakantie kunt u met ongedierte en de bestrijding ervan te maken krijgen. Dit is over het algemeen niet het gevolg van onvoldoende hygiëne, maar heeft te maken met de klimatologische omstandigheden. Let erop dat u etenswaren goed verpakt in plastic zakken en indien mogelijk opbergt in de koelkast. U kunt ter plaatse een insectenverdelgingsmiddel kopen, maar neem eerst contact op met uw accommodatie-verschaffer.

Huisdieren

Op vakantie binnen en buiten de Europese Unie (EU) heeft uw kat of hond een dierenpaspoort nodig. Uw huisdier moet ook een chip hebben. Honden en katten kunnen rabiës (hondsdolheid) krijgen. Daarom moeten ze daartegen zijn ingeënt als u ze meeneemt op reis. Kijk voor actuele informatie op de website van de Nederlandse Rijksoverheid of de Belgische overheid. (zoek op 'huisdieren'). U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw huisdier aan de voorwaarden voldoet die in het vakantieland (en eventueel het doorreisland) gelden.

Indien u een huisdier wenst mee te nemen op vakantie moet u het vooraf aan te melden. De accommodatie verschaffer en indien van toepassing de vervoersmaatschappij moeten het huisdier accepteren.

Faciliteiten voor- en naseizoen

Bij uw accommodatie en in de omgeving kan het gebeuren dat bepaalde faciliteiten gesloten zijn, dit betreft bv. zwembaden, sportfaciliteiten, supermarkten, attracties e.d. In het voor- en naseizoen en/of door weersomstandigheden en te weinig animo kan entertainment in beperkte mate uitvoerbaar zijn. Het animatieteam spreekt veelal de taal van de grootste groep aanwezige gasten.

Extra kosten ter plaatse

Deze kosten betreffen veelal elektriciteit, water, schoonmaak, toeristenbelasting, kluisjes etc. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden indien deze tussentijds gewijzigd worden. De genoemde kosten dienen ter plaatse direct te worden verrekend bij aankomst of voor vertrek, als onderdeel van een overeenkomst tussen cliënt en plaatselijke onderneming.

Verzekeringen

U heeft via Euronature een reisverzekering afgesloten indien de premie op uw reserveringsbevestiging vermeld staat. Deze reserveringsbevestiging is tevens uw verzekeringspolis. Het notanummer is het polisnummer. U bent dan verzekerd via Europeesche Verzekeringsmaatschappij. Het alarmnummer van Europeesche Verzekeringen is +31 (0)20 65 15 777. Deze alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar. Kleine schades kunt u na terugkeer via de verzekering verhalen. Voor een vlotte afhandeling dient u de polis van de reisverzekering en de op de schade betrekking hebbende nota’s, bewijzen en verklaringen te overleggen.

 

  • Bij verlies of diefstal dient u aangifte te doen bij de plaatselijke politie en hiervan een verklaring mee te sturen
  • Bij beschadiging van uw bagage dient u altijd een verklaring te vragen van de vervoerder
  • Bij ziektekosten dient u altijd een nota te vragen en het originele exemplaar bij de schadeclaim te overleggen

 

Belangrijk: ga nooit onverzekerd op reis
Verzeker u goed, dit kan u in geval van problemen of ziekte een hoop onnodige kosten en ellende besparen. Houd bij het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering rekening welke verzekeringen noodzakelijk of wenselijk zijn in uw specifieke situatie, onder andere afgestemd op uw vakantieplannen en -activiteiten. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van omstandigheden die ons niet kunnen worden toegerekend en waarvoor passende verzekeringen dekking bieden. Laat het origineel van uw polis achter bij familie of kennissen en neem alleen een kopie mee op reis. Voor het claimen van schade is een aangiftebewijs noodzakelijk. U dient de voorwaarden zoals in de polis gesteld, strikt op te volgen.

 

In sommige gevallen zijn de vertrektijden van onze reizen tegen het einde van de vertrekdag of eindigen de reizen aan het begin van de laatste reisdag. Ook in de gevallen waarbij u slechts een gedeelte van de dag reist, wordt dit gedeelte als een volledige reisdag beschouwd. Hiermee dient rekening te worden gehouden bij het afsluiten van een reisverzekering. In sommige landen wordt een buitenlander die betrokken is bij een ongeval (met of zonder schuld) waarbij gewonden en/of doden zijn gevallen, makkelijk in de gevangenis gezet. Verzeker u voor rechtsbijstand.

 

Covid-19

Gaat u op vakantie naar een bestemming die – enkel vanwege Corona – een Oranje reisadvies heeft gekregen van de Nederlandse overheid, controleer dan voor vertrek of uw reisverzekering dekking biedt bij reizen naar bestemmingen met een Oranje reisadvies.

Gezondheid en veiligheid

Voor actuele informatie omtrent noodzakelijke of aanbevolen vaccinaties en gezondheidsrisico’s verwijzen wij u graag door naar www.nederlandwereldwijd.nl of het Landelijk Coördinatiecentrum voor Reizigersadvisering op www.lcr.nl.

Wijs op reis/Reisadviezen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt met de voorbereiding van de reis. Het reisadvies is gebaseerd op Informatie van de Nederlandse ambassade of consulaat, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van het reisadvies is te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips en informatie over de coronamaatregelen in het reisadvies. Raadpleeg voor meer informatie www.nederlandwereldwijd.nl.

Wij adviseren u om de reisapp van Buitenlandse Zaken op uw telefoon te zetten. Met deze reisapp krijgt u, ook tijdens uw reis, actuele reisadviezen.
> Meer informatie

Uitgebreide informatie over de coronamaatregelen per land treft u ook verderop op deze pagina onder het kopje COVID-19

's lands wijs, 's lands eer

Tijdens uw vakantie krijgt u te maken met andere cultuur en leefgewoonten dan thuis. Om uw vakantie optimaal te beleven is het van belang dat u als reiziger flexibel ingesteld bent en zich aanpast.
Door u zo goed mogelijk aan te passen aan de lokale gewoonten en gebruiken, zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Als er toch een probleem is

Zoals u van ons en de accommodatieverschaffer mag verwachten hebben wij alles in het werk gesteld om u een heerlijk vakantie te bezorgen. Indien u tijdens uw reis van mening bent dat de uitvoering van uw reis niet conform afspraken verloopt, dan dient u rekening te houden met onderstaande richtlijnen:

  • Baseer uw oordeel van de uitvoering van de diensten en daaruit voortvloeiende klachten altijd op de ter plekke geldende cultuur en gewoonten.
  • Meld uw klacht direct ter plaatse bij de leverancier of accommodatiehouder. Indien er geen oplossing gevonden wordt neemt u dan ter plaatse contact op met ons kantoor (+31 416 35 20 40, na kantoortijd en in het weekend kunt u een WhatsApp bericht sturen naar +31 683312158 of stuur een e-mail sturen naar info@euronature.nl
  • Wanneer u zelf wijzigingen aanbrengt in uw reservering(en) of alternatieven boekt, dan kan dit alleen na onze uitdrukkelijke toestemming. In andere gevallen vervalt onze aansprakelijkheid en heeft u geen recht op restitutie.
  • Verzamel zoveel mogelijk (schriftelijke) bewijzen.
  • Wacht u met uw klacht tot u weer thuiskomt, dan kunnen wij helaas niets meer doen om uw probleem op te lossen. En dat is jammer. Klachten worden dan ook niet meer in behandeling genomen

VLIEGREIZEN

E-ticketing

Luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van E-ticketing. In plaats van een papieren ticket, ontvangt u een E-ticketbevestiging per boeking waarop de vluchtgegevens en een E-ticketnummer staan. Deze E-ticketbevestiging heeft u nodig tijdens het (online) inchecken en/of bij controles van immigratie- of douanebeambten.
De voorwaarden van de airline betreffende E-ticketing zijn gelijk aan die van een papieren ticket.

Vertrektijden

Tijden, vluchtnummers, de luchthaven van vertrek en/of aankomst en vluchtschema’s kunnen afwijken van de tijdens boeking opgegeven informatie. De vertrektijden en -luchthaven vindt u ook op uw vliegticket. Controleer uw reisbescheiden dus goed. Te allen tijde kunnen (ook nog op de dag van vertrek of bij terugreis) wijzigingen worden aangebracht. Controleer daarom vanaf 24 uur voor vertrek uw actuele vluchtgegevens op de website van uw vertrekhaven.

Inchecken
  • Online check-in: Via de website van de luchtvaartmaatschappij kunt u vanaf ca. 30 - 24 uur voor vertrek online inchecken. U kunt dan vaak zelf een stoel kiezen en uw eigen instapkaart uitprinten. Bij enkele airlines (Ryanair) is het zelfs verplicht om online in te checken. Kijk voor meer informatie op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.
  • Standaard check-in: U dient minimaal 2,5 uur voor vertrek van uw vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn en voor de USA zelfs 3,5 uur! Te laat arriveren, kan uitsluiting van uw vakantiereis betekenen. Alle daaruit voortvloeiende kosten (bijvoorbeeld alternatief vervoer) zijn voor eigen rekening. Het “missen” van het vliegtuig geeft geen recht op restitutie.
  • In verband met huidige grote drukte op de luchthavens adviseren wij u om rekening te houden met lange(re) wachttijden. Wilt u zelf ook bijdragen aan een soepele reis? Dat kan door thuis online in te checken en zonder of met zeer beperkte handbagage te reizen. Bij sommige luchthavens dient u eerder aanwezig te zijn en/of kunt u gebruik maken van een selfservice bagage drop-off. Kijk op de website van de desbetreffende luchthaven voor meer informatie en tips voor uw reis. Hoe laat moet u op de luchthaven moet zijn om u vlucht te halen verschilt per vlucht. Check altijd de website van de luchtvaartmaatschappij voor actueel advies en de openingstijden van de check-in balie. Bekijk ook ruim voor u van huis vertrekt of er nog files, wegwerkzaamheden of werkzaamheden aan het spoor zijn en pas uw reis daarop aan.
    Op de tabbladen hieronder treft u links naar de website van de luchthavens en de luchtvaartmaatschappijen.
  • Self-service check-in: U kunt inchecken op de luchthaven met behulp van machines (kiosken) waar u de gereserveerde zitplaats eventueel nog kunt wijzigen en uw instapkaart kunt printen.
    Op de website van de luchthaven van vertrek is vaak meer informatie te vinden bij welke airlines u gebruik kunt maken van de selfservice check-in.
Bagage
  • De toegestane bagagevrijdom tijdens uw vlucht wordt vermeld op het ticket c.q. vluchtbevestiging en/of boardingkaart. Hier wordt ook vaak aangegeven welke gevaarlijke stoffen verboden zijn tijdens uw vliegreis. Neem geen scherpe objecten mee in de handbagage. Speelgoed in de vorm van wapens wordt niet geaccepteerd.
    De voorwaarden voor bagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Wij adviseren u voor vertrek op het ticket of de website van de luchtvaartmaatschappij na te gaan welke beperkingen er gelden.
  • Voorzie uw bagage aan zowel de buiten- als de binnenzijde van adresgegevens of telefoonnummer(s). Bagagelabels zijn verkrijgbaar op de luchthavens en worden niet meer verstrekt bij de reisbescheiden.
  • Bewaar uw reis- en verzekeringspapieren, medicijnen, paspoort en andere waardevolle stukken in uw handbagage en nooit in uw koffer.
  • Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én dienen op de juiste manier verpakt worden meegenomen.Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie.
  • Afwijkende bagage zoals fietsen, golftassen rolstoelen of een slaapapneu apparaat, wordt als service, al dan niet tegen betaling, door de airline meegenomen indien tevoren aangemeld. Bij boeking kunt u een indicatie van de eventuele kosten opvragen op basis van de op dat moment bekende gegevens. Indien de airline of voorwaarden wijzigen, dan kunt u aan eerder verstrekte informatie geen rechten ontlenen.
  • Bij het afgeven van uw bagage worden bagagereçu’s (bagage-tags) op uw E-ticket geplakt. Deze heeft u nodig in geval van aangifte van verloren bagage. Mocht uw bagage onverhoopt niet aankomen op uw vakantiebestemming of bij terugkomst in Nederland, dan dient u hiervan aangifte te doen bij de afhandelaar van de luchtvaartmaatschappij. Deze stelt dan een zgn. PIR-rapport op, waarmee uw koffer via een internationaal netwerk zo spoedig mogelijk wordt opgespoord en vervoerd naar de plaats van bestemming. Bij het opstellen van het PIR-rapport is het van belang dat u het merk, type, kleur en speciale kenmerken van uw bagage weet. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij of controleer u de polis. Hierin staat vermeld voor welk bedrag u eventuele eerste benodigdheden kunt aanschaffen. De airline is niet aansprakelijk voor het op een latere vlucht afleveren van uw bagage. Wij raden u aan om uzelf voor dit soort schade te verzekeren.
Mindervaliden

Bij het boeken van een vliegreis kan via ons vervoer worden geregeld van de vertrekhal tot in het vliegtuig. Indien mogelijk kunt u een eigen rolstoel of rollator mee op reis nemen. De voorwaarden verschillen per luchtvaartmaatschappij.

Vertraging

Door onder andere stakingen, stiptheidsacties, redenen van technische aard, extra veiligheidscontroles, niet gearriveerde medereizigers, drukte in het luchtruim, weersomstandigheden en overmacht kunnen vertragingen ontstaan. Elke aansprakelijkheid hiervoor wordt uitgesloten. Dit geldt ook voor het missen van aansluitend (openbaar) vervoer en het mislopen van eventuele afhalers. Eventuele extra gemaakte kosten komen voor uw eigen rekening. Vergeet niet naast het informeren van de accommodatie van uw verlate aankomst ook de eventuele autoverhuurder op de hoogte te stellen van uw verlate aankomst. Wij raden u aan voor vertrek altijd te controleren of uw vlucht volgens plan en tijd wordt uitgevoerd. Raadpleegt u hiervoor de website van de betreffende luchthaven.

Luchthavens parkeren en inlichtingen

Euronature kan voor u op vrijwel alle luchthavens een parkeerplaats reserveren. Informeert u bij een van onze medewerk(st)ers over de mogelijkheden en tarieven.

 

De adresgegevens en routebeschrijvingen van de verschillende luchthavens treft u op de volgende websites:

COVID-19

Coronabewijs voor reizen met CoronaCheck

Wilt u reizen binnen de Europese Unie? Dan heeft u meestal een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs nodig. Of een bewijs dat u bent hersteld van corona. Met CoronaCheck kunt u deze coronabewijzen laten zien. Het coronabewijs voor reizen met CoronaCheck staat ook wel bekend als het EU Digitaal Corona Certificaat. Controleer altijd eerst het reisadvies van het land waar u naartoe reist. Dan gaat u goed voorbereid op reis.

> Meer informatie

Coronatest nodig?

Indien u een boeking heeft gemaakt bij Euronature, kunt u via Coronatest2Travel een afspraak maken voor een coronatest. Via deze website kunt u een afspraak inplannen en gebruikmaken van de gereduceerde tarieven voor een coronatest inclusief een reizigersverklaring in het Engels.

> PCR-test incl. reizigersverklaring €41.50 (uitslag binnen 24 uur)
> Antigeentest (sneltest) incl. reizigersverklaring €22.50 (uitslag binnen 30-60 minuten)

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

Gezondheidsverklaring

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Dat geldt niet als u online incheckt en vliegt met KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet. In dat geval vult u de gezondheidsverklaring al in tijdens het online inchecken. Vliegt u met een andere maatschappij, dan kunt u het gezondsheidsformulier vinden op de website van de Nederlandse rijksoverheid:

> Meer informatie op de website van de rijksoverheid

Extra informatie voor Belgische reizigers

Reisadviezen van de Belgische overheid

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken beschikt over de meest actuele informatie inzake veiligheid en gezondheid op de verschillende bestemmingen. Voor het meest actuele reisadvies (met inbegrip van adviezen inzake veiligheid, lokale wetgeving en reisformaliteiten) kunt u de volgende website consulteren:

> https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

 

U kunt bovendien uw vakantie registreren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar:

> https://travellersonline.diplomatie.be

Gaat u naar Canarische Eilanden / Mallorca / Spanje?

Reisadviezen & toegangseisen Spanje

Bekijk hier het actuele reisadvies van Spanje inclusief de Canarische Eilanden en Mallorca. Hier leest u ook aan welke toegangseisen u moet voldoen:

> Reisadvies van de Nederlandse overheid

> Reisadvies van de Belgische overheid

 

Coronatest

Heeft u een test nodig? Kijk dan hier voor de meest actuele informatie. Indien u een boeking heeft gemaakt bij Euronature, kunt u via Coronatest2Travel een afspraak maken voor een coronatest. Via deze website kunt u een afspraak inplannen en gebruikmaken van de gereduceerde tarieven voor een coronatest inclusief een reizigersverklaring in het Engels.

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

 

Gaat u naar Corsica / Frankrijk?

Reisadviezen & toegangseisen

Bekijk hier het actuele reisadvies van Frankrijk inclusief Corsica. Hier leest u ook aan welke toegangseisen u moet voldoen:

> Reisadvies van de Nederlandse overheid

> Reisadvies van de Belgische overheid

 

Coronatest

Heeft u een test nodig? Kijk dan hier voor de meest actuele informatie. Indien u een boeking heeft gemaakt bij Euronature, kunt u via Coronatest2Travel een afspraak maken voor een coronatest. Via deze website kunt u een afspraak inplannen en gebruikmaken van de gereduceerde tarieven voor een coronatest inclusief een reizigersverklaring in het Engels.

 

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

Gaat u naar Curaçao?

Reisadviezen & toegangseisen

De adviezen en de toegangseisen zijn aan veranderingen onderhevig. Hier vindt u altijd het actuele reisadvies:

> Reisadvies van de Nederlandse overheid

> Reisadvies van de Belgische overheid

 

Kijk hier voor de meest actuele informatie en de documenten die u nodig heeft om naar Curaçao te reizen.

 

Immigratiekaart & Passenger Locator Card

Via de website > https://dicardcuracao.com/portal moet u voor vertrek een Public Health Passenger Locator Card (per persoon) en een immigratiekaart invullen. Door digitaal uw gegevens in te vullen staat u reeds geregistreerd bij de immigratiedienst. U uploadt uw EU DCC tijdens het invullen van de Passenger Locator Card. De documenten dient u ook geprint op reis mee te nemen.


Wanneer u vragen heeft over het invullen van de online arrival card dan raden wij aan om rechts bovenaan de pagina bij de veelgestelde vragen (FAQ) te kijken, daar staat een e-mailadres waar de vraag gesteld kan worden.

Coronatest

Heeft u een test nodig? Kijk dan hier voor de meest actuele informatie. Indien u een boeking heeft gemaakt bij Euronature, kunt u via Coronatest2Travel een afspraak maken voor een coronatest. Via deze website kunt u een afspraak inplannen en gebruikmaken van de gereduceerde tarieven voor een coronatest inclusief een reizigersverklaring in het Engels.

 

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

 

Verplichte reisverzekering voor Curaçao

Het is verplicht om een reisverzekering af te sluiten die medische kosten dekt.

 

Gaat u naar Griekenland?

Reisadviezen & toegangseisen Griekenland

Hier vindt u het actuele reisadvies en aan welke toegangseisen u moet voldoen:

> Reisadvies van de Nederlandse overheid

> Reisadvies van de Belgische overheid

 

Coronatest

Heeft u een test nodig? Kijk dan hier voor de meest actuele informatie. Indien u een boeking heeft gemaakt bij Euronature, kunt u via Coronatest2Travel een afspraak maken voor een coronatest. Via deze website kunt u een afspraak inplannen en gebruikmaken van de gereduceerde tarieven voor een coronatest inclusief een reizigersverklaring in het Engels.

 

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

 

Gaat u naar Italië?

Reisadviezen & toegangseisen Italië

Hier vindt u het actuele reisadvies en aan welke toegangseisen u moet voldoen:

> Reisadvies van de Nederlandse overheid

> Reisadvies van de Belgische overheid

 

Coronatest

Heeft u een test nodig? Kijk hier voor de meest actuele informatie. Indien u een boeking heeft gemaakt bij Euronature, kunt u via Coronatest2Travel een afspraak maken voor een coronatest. Via deze website kunt u een afspraak inplannen en gebruikmaken van de gereduceerde tarieven voor een coronatest inclusief een reizigersverklaring in het Engels.

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

 

Gaat u naar Kroatië?

Reisadviezen & toegangseisen Kroatië

Hier vindt u het actuele reisadvies en aan welke toegangseisen u moet voldoen:

> Reisadvies van de Nederlandse overheid

> Reisadvies van de Belgische overheid

 

Coronatest

Heeft u een test nodig? Kijk hier voor de meest actuele informatie. Indien u een boeking heeft gemaakt bij Euronature, kunt u via Coronatest2Travel een afspraak maken voor een coronatest. Via deze website kunt u een afspraak inplannen en gebruikmaken van de gereduceerde tarieven voor een coronatest inclusief een reizigersverklaring in het Engels.

 

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

 

Gaat u naar Luxemburg?

Reisadviezen & toegangseisen Luxemburg

Hier vindt u het actuele reisadvies en aan welke toegangseisen u moet voldoen:

> Reisadvies van de Nederlandse overheid

> Reisadvies van de Belgische overheid

 

Coronatest

Heeft u een test nodig? Kijk hier voor de meest actuele informatie. Indien u een boeking heeft gemaakt bij Euronature, kunt u via Coronatest2Travel een afspraak maken voor een coronatest. Via deze website kunt u een afspraak inplannen en gebruikmaken van de gereduceerde tarieven voor een coronatest inclusief een reizigersverklaring in het Engels.

 

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

Gaat u naar Oostenrijk?

Reisadviezen & toegangseisen Oostenrijk

Hier vindt u het actuele reisadvies en aan welke toegangseisen u moet voldoen:

> Reisadvies van de Nederlandse overheid

> Reisadvies van de Belgische overheid

 

Coronatest

Heeft u een test nodig? Kijk hier voor de meest actuele informatie. Indien u een boeking heeft gemaakt bij Euronature, kunt u via Coronatest2Travel een afspraak maken voor een coronatest. Via deze website kunt u een afspraak inplannen en gebruikmaken van de gereduceerde tarieven voor een coronatest inclusief een reizigersverklaring in het Engels.

 

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

 

Heeft u een reis via of door Oostenrijk gepland? Dan bent u verplicht om in één keer door te rijden zonder tussenstop in Oostenrijk.

Gaat u naar Portugal?

Reisadviezen & toegangseisen Portugal

Hier vindt u het actuele reisadvies en aan welke toegangseisen u moet voldoen:

> Reisadvies van de Nederlandse overheid

> Reisadvies van de Belgische overheid

 

Coronatest

Heeft u een test nodig? Kijk hier voor de meest actuele informatie. Indien u een boeking heeft gemaakt bij Euronature, kunt u via Coronatest2Travel een afspraak maken voor een coronatest. Via deze website kunt u een afspraak inplannen en gebruikmaken van de gereduceerde tarieven voor een coronatest inclusief een reizigersverklaring in het Engels.

 

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

 

Gaat u naar de Verenigde Staten?

Reisadviezen & toegangseisen Verenigde Staten

Hier vindt u het actuele reisadvies en aan welke toegangseisen u moet voldoen:

> Reisadvies van de Nederlandse overheid

> Reisadvies van de Belgische overheid

 

Coronatest

Heeft u een test nodig? Kijk hier voor de meest actuele informatie. Indien u een boeking heeft gemaakt bij Euronature, kunt u via Coronatest2Travel een afspraak maken voor een coronatest. Via deze website kunt u een afspraak inplannen en gebruikmaken van de gereduceerde tarieven voor een coronatest inclusief een reizigersverklaring in het Engels.

 

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

Gaat u vliegen?

Informatie luchtvaartmaatschappij

Euronature werkt samen met betrouwbare partners zoals KLM, Transavia en TUI Fly. Laat u vantevoren goed inlichten over wat u kunt verwachten van de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt. De maatschappijen hebben allemaal extra gezondheidsmaatregelen genomen. De vliegtuigen worden vaker en grondiger gereinigd en de service aan boord is aangepast. Hier vindt u meer informatie:
> Website Transavia
> Website TUI Fly
> Filmpje van KLM

 

Neem een pen mee

Mogelijk moet u extra formulieren invullen in het vliegtuig of op de luchthaven. Zorg ervoor dat u voor vertrek een pen in uw handbagage stopt.

Welke maatregelen kan ik verwachten op de naturistenbestemming?

Veel naturistische bestemmingen zijn landelijk gelegen, ruim opgezet en dus bij uitstek geschikt voor social distancing. Gezondheidsautoriteiten leggen voorschriften op aan alle accommodatiehouders waar zij zich verplicht aan moeten houden. Dit draagt bij aan de veiligheid van iedereen. Dit heeft onder meer betrekking op hygiëne, het vermijden van drukte en het houden van voldoende afstand. Er gelden specifieke processen voor aankomst, vertrek en verplaatsingen op het terrein om contact te beperken. Voor de accommodaties zijn reinigings- en desinfectieprotocollen opgesteld die uitgevoerd moeten worden volgens de voorschriften.

Faciliteiten zijn in principe gewoon toegankelijk behalve wanneer het met hygiëne niet toelaatbaar is zoals bij wellness. Op sportvelden is het raadzaam een eigen bal mee te nemen. Restaurants, zwembaden, sauna en stranden zijn toegankelijk waarbij iedereen de vereiste afstand van elkaar moet handhaven, ook als u in het zwembad ligt.

 

Maatregelen ter plaatse die u verder zou kunnen verwachten zijn onder meer deze:

  • Zwembaden, sanitairgebouwen en spafaciliteiten worden extra vaak gereinigd en gedesinfecteerd;
  • Ligbedden bij het zwembad kunnen gedurende het verblijf worden toegewezen aan vaste personen of kamernummers;
  • Meer ruimte tussen tafels in restaurants, op terrassen en tussen de ligbedden bij het zwembad;
  • Het eten kan worden uitgedeeld in plaats van een ontbijt- of dinerbuffet;
  • Afhaalmaaltijden;
  • Er zijn terreinen die gezamenlijke diners aanbieden in aangepaste vorm: gescheiden tafels of er worden tafels tussengezet voor meer ruimte;
  • Restricties op het aantal personen in sanitairgebouwen, de receptie etc;
  • Eénrichtingsverkeer bij de receptie;
  • Personeel dat gezichtsmaskers en handschoenen draagt;
  • Er zijn hotels die ervoor zorgen dat kamers minimaal 24 uur niet bezet zijn alvorens er nieuwe gasten in komen;
  • Gebruik van ozon generatoren om de lucht te reinigen in accommodaties;
  • Verplicht gebruik van desinfecterende handgel;
  • Inchecken per e-mail zodat u bij aankomst niet naar de receptie hoeft;
  • Er kan een temperatuurmeting bij aankomst worden afgenomen.
  • Mondkapje kan verplicht zijn bij restaurant (niet aan tafel, wel bij verplaatsingen), bar, receptie of winkel. Neem dus mondkapjes mee op vakantie.
  • Reserveren verplicht voor de kidsclub
Het reisadvies van de bestemming waar ik verblijf is gewijzigd van geel naar oranje. Moet ik mijn vakantie nu afbreken?

In principe hoeft u niet halsoverkop naar huis. Vervroegd naar huis is alleen noodzakelijk indien dit wordt geadviseerd door de Nederlandse of lokale overheid. U kunt uw vakantie dus gewoon afmaken, wellicht met enige aanpassingen of uw vakantie omboeken naar een andere bestemming. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook klanten die afgelopen zomer in Kroatië zaten omgeboekt naar een naturistencamping in Oostenrijk waar zij hun vakantie verder konden afmaken. Overleg ook met uw reisverzekering hierover.

Algemene Voorwaarden

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
Contactgegevens

Kunnen wij u helpen?

ma-vr: 09:30 – 17:00 uur za: 09:30 – 14:00 uur
Stuur ons een e-mail