MEDEDELING

Belangrijke reisinformatie voor uw vakantie

Wat u moet weten voor vertrek

U gaat op vakantie! Een heerlijk vooruitzicht! Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent want er zijn extra maatregelen genomen in verband met COVID-19. Deze pagina geeft u belangrijke informatie wat u moet weten én wat u moet doen voor vertrek. Zorg dat u aan de toegangseisen voldoet en de juiste documenten bij u heeft. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

 

Check deze informatie meerdere keren voor uw vertrek voor zowel de heen- als de terugreis. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt (laatste update: 31 juli - 09.45 uur).

Belangrijk voor iedereen die gaat vliegen

Gezondheidsverklaring verplicht bij vertrek vanaf een Nederlandse luchthaven
Een gezondheidsverklaring is verplicht voor alle passagiers die vanaf, via of naar een Nederlandse luchthaven vliegen. Hiervoor hoeft u niet naar uw huisarts maar u moet via internet een formulier downloaden, invullen en meenemen naar de luchthaven:
> Gezondheidsverklaring
> Health Declaration Form (English)

> Déclaration sanitaire du voyageur (Français)

 

Let op: print het voldoende keren uit want het formulier moet voor de terugreis opnieuw ingevuld worden.

 

Naast dit formulier van de Nederlandse overheid, zijn er in andere landen zoals onder meer Kroatië, Italië, Spanje en Griekenland ook verplichte formulieren die u tijdig in moet vullen. Check dit goed!

 

Mondkapjes verplicht
Op de luchthaven, tijdens het in- en uitstappen en aan boord in het vliegtuig zijn mondkapjes verplicht. Neem meerdere mondkapjes mee. Stop deze in uw handbagage (en niet onderin uw koffer...).

 

Informatie luchtvaartmaatschappij

Euronature werkt samen met betrouwbare partners zoals KLM, Transavia, TUI Fly en Brussels Airlines. Laat u vantevoren goed inlichten over wat u kunt verwachten van de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt. De maatschappijen hebben allemaal extra gezondheidsmaatregelen genomen. De vliegtuigen worden vaker en grondiger gereinigd en de service aan boord is aangepast. Hier vindt u meer informatie:
> Website Transavia
> Website Brussels Airlines
> Website TUI Fly
> Filmpje van KLM

Gaat u naar Spanje, Mallorca of de Canarische Eilanden?

Gezondheidsformulier (FCS Health Control Form)

Als u per vliegtuig naar Spanje gaat, dient iedereen, ook kinderen, voor vertrek een gezondheidsformulier (FCS Health Form) in te vullen van de Spaanse overheid. Dit moet ingevuld worden vanaf 48 uur (niet eerder) voor aankomst op de luchthaven in Spanje, Mallorca of de Canarische Eilanden.

Wanneer u op de beginpagina bent heeft u de mogelijkheid om de Spain Health Travel app te downloaden. Wij adviseren u om dit te doen en om vanaf de app de gevraagde gegevens in te vullen. Na het invullen van de gegevens ontvangt u een QR code die u op de luchthaven dient te tonen. 

> Naar het FCS Health Control Form

 

Dit formulier hoeft NIET ingevuld te worden als u met de auto naar Spanje gaat.

 

Reisbeperking Barcelona per 28/7

Het aantal COVID-besmettingen is gestegen in de stad Barcelona en haar randgemeenten (Groot-Barcelona). De Nederlandse overheid heeft het reisadvies van deze regio daarom aangepast van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). Toeristisch bezoek wordt afgeraden. Vliegt u naar Barcelona, reis dan direct zonder te stoppen in ‘oranje’ gebied, om te rusten of te tanken, vanaf het vliegveld door naar uw vakantiebestemming in het ‘gele’ gebied. Dit geldt ook voor de terugreis. Voor de rest van Spanje blijft kleurcode geel van kracht, wat betekent dat er gewoon gereisd kan worden.

 

 

Gaat u naar Kroatië?

Iedereen die naar Kroatië gaat (zowel per vliegtuig als auto) dient van tevoren dit formulier in te vullen: https://entercroatia.mup.hr

Update: er geldt een reisbeperking naar Kroatië per 21/7

Omdat de besmettingsgraad van COVID-19 in Kroatië is toegenomen heeft de Nederlandse overheid het reisadvies van Kroatië aangepast van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). Onze medewerkers informeren alle klanten die momenteel in Kroatië zitten en de klanten die nog moeten vertrekken naar Kroatië, op volgorde van vertrekdatum. Wegens enorme drukte verzoeken wij u daarom vriendelijk om bericht van ons af te wachten. Dank voor uw begrip!

 

Let op: code oranje is alleen van toepassing als u in Nederland woonachtig bent. Voor klanten uit alle andere landen van Europa is de beperking voor Kroatië niet van toepassing. Voor deze landen is Kroatië wel een veilige bestemming.


Klanten die vanaf woensdag 5/8 aankomen adviseren wij de website van de overheid regelmatig te checken en nog even geduldig af te wachten tot er meer bekend is. Wij verzoeken u vriendelijk om bericht van ons af te wachten.

 

Als u terugkeert uit Kroatië met de auto, dan kunt u wel door Slovenië reizen maar u moet binnen 12 uur dit land verlaten omdat Kroatië niet langer op de lijst met veilige landen staat.

 

 

Gaat u naar Griekenland?

Het is verplicht om voor vertrek dit formulier van de Griekse overheid in te vullen. Dit moet ingevuld zijn uiterlijk 24 uur voor aankomst in Griekenland. Na het invullen van de gegevens ontvangt u een QR code die u op de luchthaven of bij de grens dient te tonen (op uw telefoon of een print). Zonder QR code wordt u niet toegelaten in Griekenland en riskeert u een boete. De mail met de QR code ontvangt u doorgaans heel kort voor vertrek, meestal pas rond middernacht.

> Registratieformulier Griekenland

 

Let op: gebruik Chrome of Safari om het formulier in te vullen.

 

 

Gaat u naar Italië?

Vliegt u met Transavia naar Italië, vul thuis alvast het self declaration form in op de website van Transavia en neem twee exemplaren per persoon mee naar de luchthaven. Dit formulier is verplicht voor iedereen die naar Italië vliegt.

 

Extra informatie over handbagage (vliegtuig)
De Italiaanse overheid verbied grote stuks handbagage aan boord. Het is daarom verplicht om een groot stuk handbagage in te checken bij de check-in balie. Dit is uiteraard gratis. Uw handbagage wordt dan in het ruim vervoerd en kunt u ophalen bij de bagageband. Een kleiner stuk handbagagestuk (max 45 x 40 x 25 cm) past onder de stoel voor u en mag wel mee aan boord.

 

Gaat nu naar Grottamiranda? Deze naturistenbestemming ligt in Apulië (Puglia). Iedereen die Apulië in reist dient van tevoren dit formulier in te vullen:

> https://www.sanita.puglia.it/web/pugliasalute/autosegnalazione-coronavirus

 

 

Vliegt u naar Curaçao met TUI Fly, KLM of Transavia?

U moet een gezondheidstest (PCR-test) 72 tot 24 uur voor vertrek laten doen. Dit geldt voor iedereen, dus ook kinderen en baby's vanaf 0 jaar. Na afname van de test ontvangt u de volgende dag per e-mail de uitslag met een gezondheidsverklaring. Deze uitslag moet negatief zijn en deze verklaring dient u ook tijdens de reis te kunnen aantonen. De negatieve uitslag van de test moet u voor vertrek doorgeven via: https://edcardcuracao.com/.

 

Via HetHuisartsLab zoekt u een locatie bij u in de buurt voor het inloopspreekuur. Er zijn kosten verbonden aan deze test.
Hier leest u meer over deze test en over hoe u mogelijk de kosten kunt declareren:
> https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/

 

 

Extra informatie voor Belgische reizigers

Per 1 augustus is het verplicht om 48 uur voor vertrek naar België het Passenger Locator Form in te vullen. Na het invullen ontvangt u een QR-code die u nodig heeft om te mogen boarden in het land van vertrek. Deze maatregel is ingesteld door de Belgische overheid en geldt voor de terugreis. 

> Passenger Locator Form

 

Reisadviezen van de Belgische overheid

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken beschikt over de meest actuele informatie inzake veiligheid en gezondheid op de verschillende bestemmingen. Voor het meest actuele reisadvies (met inbegrip van adviezen inzake veiligheid, lokale wetgeving en reisformaliteiten) kunt u de volgende website consulteren:

> https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

 

U kunt bovendien uw vakantie registreren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar:

> https://travellersonline.diplomatie.be

 

 

Welke maatregelen kan ik verwachten op de naturistenbestemming?

Veel naturistische bestemmingen zijn landelijk gelegen, ruim opgezet en dus bij uitstek geschikt voor social distancing. Gezondheidsautoriteiten leggen voorschriften op aan alle accommodatiehouders waar zij zich verplicht aan moeten houden. Dit draagt bij aan de veiligheid van iedereen. Dit heeft onder meer betrekking op hygiëne, het vermijden van drukte en het houden van voldoende afstand. Er gelden specifieke processen voor aankomst, vertrek en verplaatsingen op het terrein om contact te beperken. Voor de accommodaties zijn reinigings- en desinfectieprotocollen opgesteld die uitgevoerd moeten worden volgens de voorschriften. Ter plaatse wordt u geïnformeerd over de genomen maatregelen.


Faciliteiten zijn in principe gewoon toegankelijk behalve wanneer het met hygiëne niet toelaatbaar is zoals bij massages. Op sportvelden is het raadzaam een eigen bal mee te nemen. Restaurants, zwembaden, sauna en stranden zijn toegankelijk waarbij iedereen de vereiste afstand van elkaar moet handhaven, ook als u in het zwembad ligt. Er is op dit moment geen enkel naturistenterrein dat een tijdslot hanteert voor het zwembad.

 

Maatregelen ter plaatse die u verder zou kunnen verwachten zijn onder meer deze:

 • Zwembaden, sanitairgebouwen en spafaciliteiten worden extra vaak gereinigd en gedesinfecteerd;
 • Ligbedden bij het zwembad worden gedurende het verblijf aan vaste personen of kamernummers toegewezen;
 • Meer ruimte tussen tafels in restaurants, op terrassen en tussen de ligbedden bij het zwembad;
 • Het eten wordt uitgedeeld in plaats van een ontbijt- of dinerbuffet;
 • Afhaalmaaltijden;
 • Er zijn terreinen die gezamenlijke diners aanbieden in aangepaste vorm: gescheiden tafels of er worden tafels tussengezet voor meer ruimte;
 • Restricties op het aantal personen in sanitairgebouwen, de receptie etc;
 • Eénrichtingsverkeer bij de receptie;
 • Personeel dat gezichtsmaskers en handschoenen draagt;
 • Er zijn hotels die ervoor zorgen dat kamers minimaal 24 uur niet bezet zijn alvorens er nieuwe gasten in komen;
 • Gebruik van ozon generatoren om de lucht te reinigen in accommodaties;
 • Verplicht gebruik van desinfecterende handgel;
 • Inchecken per e-mail zodat u bij aankomst niet naar de receptie hoeft;
 • Een temperatuurmeting bij aankomst.
 • Mondkapje kan verplicht zijn bij restaurant (niet aan tafel, wel bij verplaatsingen), bar, receptie of winkel. Neem dus mondkapjes mee op vakantie.
 • Reserveren verplicht voor de kidsclub

Niet vergeten

Een pen

Mogelijk moet u extra formulieren invullen in het vliegtuig of op de luchthaven. Zorg ervoor dat u voor vertrek een pen in uw handbagage stopt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
Contactgegevens

Kunnen wij u helpen?

ma-vr: 09:00 - 17:30 uur za: 09:00 - 14:00 uur
Stuur ons een e-mail