Mindervaliden
Mindervaliden

Naturistische vakanties voor mindervaliden

Tegenwoordig zijn er steeds meer naturistenterreinen die goede faciliteiten hebben voor mindervaliden. Hier vindt u een overzicht van alle accommodaties op de diverse naturistenterreinen die geschikt zijn voor mindervaliden. Mocht er sprake zijn van een lichamelijke beperking of een beperkte mobiliteit, geef dit altijd aan ons door voor of tijdens boeking. Wij kunnen er dan direct rekening mee houden en u goed adviseren in de keuze van uw vakantiebestemming. Ook kunnen wij u helpen bij het boeken van eventuele vliegtickets waarbij bijzondere bagage mee gaat zoals rolstoelen, rollators etc.

Aangepaste accommodaties voor mindervaliden

Speciale voorzieningen

Er zijn ook naturistenterreinen die geen aangepaste accommodaties hebben maar waar wel speciale voorzieningen zijn voor mindervaliden. Zo heeft Sea Nat een traplift naar de 1e verdieping en is het verblijf hier ingericht op een zintuigprikkelende beleving omdat de eigenaren zelf visueel gehandicapt zijn. Op talloze naturistencampings in Frankrijk, Spanje, Hongarije, Kroatië, Italië en op Corsica zijn heel veel sanitairgebouwen te vinden met een aangepast toilet en/of douche.

 

Mocht u dus met uw eigen kampeermiddel op vakantie gaan, dan kunt u op onze website een naturistenterrein selecteren die deze speciale voorzieningen heeft. Dit staat per park aangegeven onder het kopje Faciliteiten.

Altijd advies vragen!

Ook al zijn er van dit soort voorzieningen, toch is het raadzaam om u goed te laten adviseren door ons. Want ook al is er een aangepast sanitair, dat zegt nog niets over de begaanbaarheid van de (grind)paden op het terrein, het aantal trappen dat u af moet lopen naar het strand net buiten de camping of de (te) grote loopafstand van uw gereserveerde kampeerplaats naar het winkeltje waar u dagelijks verse broodjes had willen halen...

Het zou zonde zijn als u hierdoor een minder leuke vakantie heeft terwijl dit gemakkelijk voorkomen had kunnen worden. Geef daarom altijd voor of tijdens boeking aan ons door of er sprake is van een beperking!

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
Contactgegevens

Kunnen wij u helpen?

ma-vr: 09:30 – 17:00 uur za: 09:30 – 14:00 uur
Stuur ons een e-mail