Naturistische vakantie voor beginners
De eerste keer naturistisch

Voor het eerst een naturistische vakantie boeken

Heeft u nog nooit een naturistische vakantie geboekt maar overweegt u dat wel? Vraagt u zich af of het wat voor u is? En welke bestemming is geschikt voor een eerste kennismaking met het naturisme? We geven tips en uitleg.

 

Hotels en terreinen met een textiel- en naturistengedeelte

Er zijn campings die bestaan uit een naturistengedeelte en een zogeheten ‘textielgedeelte’ waar men dus niet bloot recreëert. Soms zit er een afscheiding tussen de twee gedeelten, maar dat hoeft niet. Voordeel is dat u gebruik kunt maken van alle faciliteiten op het gehele terrein. Zo kunt u het beste van twee werelden combineren. Camping Kažela en Camping Kovačine in Kroatië zijn zulke campings. Een andere goede keuze is BlueBay Edén Tenerife. Dit is in feite een textielbestemming, maar op het dak van het Esplanade gebouw kunt u heerlijk in uw blootje zonnen en zwemmen en heeft u een prachtig uitzicht op zee.

 

Dichtbij bestemmingen

Voor een naturistische vakantie hoeft u niet ver te reizen. Wilt u het gewoon een paar dagen uitproberen om te ontdekken of het wat voor u is? Dan tippen we Seanat aan de Belgische kust bij Knokke. Seanat is een kleinschalig maar luxe naturistenverblijf met een keurig appartement, een kamer en een studio. Er is een exotisch aangelegde tuin met zwembad dat sfeervol verlicht wordt in de avonduren. Bovendien zijn er volop toeristische bezienswaardigheden in de omgeving.

 

Ook Luxemburg is een prima bestemming voor een eerste naturistische vakantie. Hier ligt Naturistencamping De Reenert. Deze camping maakt deel uit van textielcamping Fuussekaul. Hier kunt u gebruik maken van alle faciliteiten van beide terreinen.

 

Onze tips

Een andere tip voor een eerste naturistische vakantie is om te kiezen voor een kleinschalige naturistenbestemming, waar alles niet zo massaal is. Bijvoorbeeld Aparthotel Monte Marina op Fuerteventura of Casa Amarela in Portugal.

 

Ook Hotel Vritomartis op Kreta is bij uitstek geschikt voor een eerste kennismaking met het naturisme. In alle binnenruimtes van Hotel Vritomartis geldt dat u gekleed moet zijn, dus ook in de eetzaal. Voor alle buitenruimtes geldt dat niet. Petit Hotel Natura op Gran Canaria is een uistekende keuze voor een eerste naturistenvakantie.

 

Clothing Optional

Er zijn naturistische bestemmingen die ‘clothing optional’ zijn. Dit betekent dat u zelf de keuze heeft om de vakantie gekleed of bloot door te brengen. Voordeel is dat u gewoon kleding aan kunt trekken als het bloot zijn tegenvalt. Nadeel is dat niet iedereen bloot is, waardoor er een ongelijke situatie ontstaat. In clothing optional resorts kan het dus voorkomen dat andere gasten het gehele verblijf kleding dragen. Ook clothing optional bestemmingen kunt u bij ons boeken zoals Grand Lido Negril op Jamaica, The Natural op Curaçao of naturistenresort The Oriental Village in Thailand.

 

Aanraders van andere naturisten

Als reisorganisatie horen wij regelmatig van klanten hoe een eerste naturistische vakantie bevallen is. Zo schrijft Maurice over Skinny Dippers appartementen op Mallorca:

"Heerlijke week gehad bij Tony en Elaine van S.D. appartementen. Zij doen er alles aan om je een heerlijke vakantie te bezorgen. Nette kamers die dagelijks worden schoongemaakt. Veel adviezen voor naaktstranden, restaurants of dagtripjes. Lokatie is wat afgelegen en zodoende heb je wel een auto nodig. Zwembad is niet al te groot, maar zeker wel lekker om even af te koelen. Wij hebben er onze eerste naaktvakantie als zeer prettig ervaren en gaan zeker nog eens terug".

 

Een andere naturist raadt Hotel Panorama op het Griekse Zakynthos aan voor een eerste naturistische vakantie:

"Voor de eerste keer een naturistenhotel bezocht. Dit is ons goed bevallen. Het ontvangst door papa, mama en dochter is zeer hartelijk. We kunnen hotel Panorama echt aanbevelen. Het hotel is enigszins gedateerd maar het is er echt netjes. Kamers worden elke dag gepoetst. Twee keer per week worden de bedden verschoond. Het ontbijt is toereikend en het diner, gekookt door mama, heerlijk. De eigenaren geven de gasten het gevoel bij de familie te horen. We hebben een fantastische vakantie gehad. We gaan zeker nog eens terug".

 

Ook Thea heeft haar eerste naturistische vakantie doorgebracht in Hotel Panorama:

"Dit was onze eerste échte naturisten-vakantie en het is ons prima bevallen! Hotel Panorama ligt op een mooie, rustige, beschutte lokatie en vanaf vrijwel alle balkons heb je een schitterend uitzicht. De kamers worden dagelijks goed schoongemaakt en de wisseling van linnengoed is ook voldoende. Moeder Tina kookte elke dag een heerlijke maaltijd voor ons en dochter Natascha werkte keihard om het alle gasten naar hun zin te maken! Wij zullen hier beslist nog een keer terugkomen!"

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Openingstijden

Ma t/m vrij: 9:00 - 17:30 uur

Zaterdag: 9:00 - 14:00 uur

Zondag gesloten

 

Contactgegevens

Euronature

Raadhuisplein 5

5161 CG Sprang-Capelle

T (NL) 0416 35 20 40

T (BE) 0031 416 35 20 40

info@euronature.nl 

Contactgegevens

Kunnen wij u helpen?

ma-vr: 09:00 - 17:30 uur za: 09:00 - 14:00 uur
Stuur ons een e-mail