Duurzaamheidsbeleid
Respect voor natuur en milieu
Het zit in ons DNA

Duurzaamheidsbeleid

Onze missie

De missie van Euronature is het bijdragen aan een duurzame samenleving en aan duurzaam toeristisch ondernemen. Het doel van het beleid van Euronature is om de negatieve milieu-, sociaal-culturele en economische gevolgen van onze producten en bedrijfsprocessen tot een minimum te beperken. Het creëren van meer bewustwording onder onze medewerkers en het stimuleren van verantwoord reisgedrag ter plaatse willen wij ondersteunen.

Respect voor natuur en milieu

Naturisten zijn van nature (of vanuit hun levensstijl) bezig met respect voor elkaar, de natuur en de omgeving waarin ze recreëren. De sfeer op blootbestemmingen is daardoor opvallend prettig: mensen groeten elkaar nog, gooien hun afval daar waar het hoort zodat de omgeving schoon blijft, gaan respectvol met elkaar, elkaars spullen en de natuur om, en houden soms een oogje in het zeil zonder dat je daar expliciet om moet vragen.

 

Naturisme is een levenswijze in harmonie met de natuur; het wordt gekenmerkt door gemeenschappelijke naaktheid die als doel heeft het bevorderen van zelfrespect, respect voor de medemens en zorg voor natuur en milieu.

 

Veel campings en resorts, waarmee Euronature samenwerkt, werken aan duurzaamheid, ecologische deugdzaamheid en sociaal verantwoord toerisme. Ze hebben een milieubeleid en een maatschappelijk verantwoorde aanpak, intelligent afvalbeheer (reductie aan de bron, inzameling en recycling), beheersing van energie- en waterverbruik, verantwoorde inkoop (met name voor voeding en onderhoud) en een actief klantbewustzijn.

Onze aanpak

In 2012 hebben wij het Travelife-examen behaald waardoor we voldoen aan de eisen van het ANVR-DTO-beleid (ANVR-Duurzaam Toeristisch Ondernemen). Sinds 2016 neemt Euronature deel aan het ANVR's Better Holidays Program. Hier hebben wij met goed gevolg Travelife examens afgelegd voor onder meer Carbon Management om de reiziger bewust te maken van het verkleinen van zijn CO²-voetafdruk tijdens zijn vakantie. Op 28 juni 2021 zijn wij officieel gecertificeerd als Travelife Partner. Euronature voldoet op meer dan 100 criteria aan de gestelde duurzaamheidseisen.

 

 

Travelife is dé toonaangevende internationale duurzaamheidscertificering in de reissector, opgericht met steun van de Europese Commissie. Door onze deelname geven wij commitment aan duurzaam en maatschappelijk ondernemen.

 

Wat wij doen op kantoor

Vanzelfsprekend richten wij ons op het scheiden en reduceren van afval. We kijken kritisch naar de inkoop van duurzame kantoorbenodigdheden of milieuvriendelijke varianten. Tevens hebben we als doelstelling om bewustwording te creëren onder onze medewerkers en hen actief te betrekken bij het verduurzamen binnen ons kantoor. Hergebruik van materialen wordt sterk aangemoedigd evenals het beperken van papiergebruik.

Wat u kunt doen

Duurzaam toerisme heeft als doel toerisme te combineren met het behoud van natuurlijke en culturele ecosystemen. Ieder mens beïnvloedt het milieu met zijn daden, maar als we dat op een verantwoorde manier doen, kunnen wij onze impact op de natuur beperken. Reizen, andere culturen ontdekken en prachtige gebieden bewonderen blijven hierdoor niet alleen voor u, maar ook voor toekomstige generaties bereikbaar. Dit kunt u doen tijdens uw vakantie:

 

  • Steun de lokale economie door bijv. ter plaatse een excursie te boeken of uit eten te gaan bij een lokaal restaurant
  • Koop lokale producten en lokaal verantwoorde souvenirs
  • Reis met het openbaar vervoer als u een stad wil bezoeken
  • Toch met de auto? Reis dan op dagen dat er minder verkeer en files zijn om de CO²-uitstoot tot een minimum te beperken
  • Fiets of wandel op uw vakantiebestemming in plaats van voor alles uw auto te pakken
  • Ga zuinig om met water en elektriciteit
  • Kies voor oplaadbare batterijen en zonne-opladers
  • Maak - indien mogelijk - gebruik van andere wisseldagen dan zaterdag
  • Blijf op de wandelpaden om de flora niet te schaden
  • Neem een herbruikbare waterfles mee

Dit doen wij al

Eco-bestemmingen in ons aanbod

Diverse naturistenterreinen hebben een eco-label zoals bijv. Clef Verte of het EU-Ecolabel, het milieukeurmerk van de Europese Commissie. Daarmee tonen zij aan dat zij een actief duurzaamheidsbeleid hebben met betrekking tot sociale verantwoordelijkheid, waterbeheer, afvalbeheer en energiebeheer, het milieubewustzijn van personeel en klanten, leefomgeving en verantwoorde consumptie (voedsel, onderhoud, enz.). Jaarlijks zijn er controles of ze nog steeds aan alle eisen voldoen om dit label te mogen voeren.

> Bekijk eco-bestemmingen in ons reisaanbod

 

Wij maken geen reisgidsen meer

Peter de Kruijf, eigenaar van Euronature: "Als naturistische reisorganisatie vinden wij duurzaam toerisme en respect voor natuur en milieu heel belangrijk. De CO²-uitstoot neemt sterk toe, mede door het kappen van bomen die gebruikt worden voor het produceren van papier en de distributie van brochures. Daarom maken wij al sinds 2017 geen papieren reisgidsen meer, het is milieubelastend. We willen blijven genieten van de schoonheid van de natuur op bestemmingen wereldwijd en dat willen wij ook doorgeven aan de generaties na ons. Onze klanten kunnen alle informatie ook vinden op onze website."

 

Mijn Euronature-account

Heeft u bij ons geboekt, dan vindt u uw reserveringsbevestiging digitaal terug in uw Mijn Euronature-account. In de nabije toekomst breiden we dit verder uit met reisbescheiden.

 

 

Travelife

Op 28 juni 2021 zijn wij officieel gecertificeerd als Travelife Partner. Euronature voldoet op meer dan 100 criteria aan de gestelde duurzaamheidseisen. 

Travelife is dé toonaangevende internationale duurzaamheidscertificering in de reissector, opgericht met steun van de Europese Commissie. Door onze deelname geven wij commitment aan duurzaam en maatschappelijk ondernemen. 

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
Contactgegevens

Kunnen wij u helpen?

ma-vr: 09:30 – 17:00 uur za: 09:30 – 14:00 uur
Stuur ons een e-mail