Naturistische vakantie Fuerteventura
Fuerteventura
Naturistische vakantie

Naturistische vakantie op Fuerteventura

Voor een naturistische vakantie zit u op Fuerteventura goed. Behalve uitstekende temperaturen het hele jaar door zijn er volop mogelijkheden voor naaktrecreatie. Met name in Corralejo en het zuidelijke schiereiland Jandia waar u eindeloze naturistische wandelingen kunt maken langs het strand. Aparthotel Monte Marina en Fuerteventura Naturist Sun Club zijn zeer populaire naturistische vakantiebestemmingen op Fuerteventura.

De bestemmingen op Fuerteventura

Voorkeuren

Lijst

Kaart

Monte Marina
8,4
Monte Marina
Canarische Eilanden - Fuerteventura
  • Populair resort
  • Zwembad, jacuzzi & sauna
  • Vrijwel direct aan het strand
Fuerteventura Naturist Sun Club
8,1
Fuerteventura Naturist Sun Club
Canarische Eilanden - Fuerteventura
  • Zwembad, jacuzzi & sauna
  • 500 meter van het naturistenstrand
  • Appartementen en villa's

Meer over Fuerteventura

Over Fuerteventura

Fuerteventura is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Fuerteventura is van vulkanische oorsprong. Op dit eiland vindt u grote, witte zandstranden, natuurparken en gezellige badplaatsen. Het is van noord naar zuid doorsneden door een reeks van lage, uitgedoofde vulkanen. Het over het algemeen vlakke eiland heeft alleen op het zuidelijke schiereiland Jandia een paar toppen die niet hoger zijn dan 840 meter. Over het algemeen is het landschap droog en verlaten, in het midden ligt een enkele groene oase en in het noorden komen een paar echt vruchtbare delen voor, waar tomaten, vijgen, dadels en wijn worden verbouwd. In verschillende opzichten onderscheidt Fuerteventura zich met de meeste andere Canarische Eilanden. Het is dun bevolkt, het minst bergachtig, het minst begroeid, het heeft de minste regenval én zonder twijfel de mooiste stranden.

 

Naaktstranden op Fuerteventura

Er zijn veel naaktstranden op Fuerteventura, vaak ook textielstranden waar een gedeelte bedoeld is voor naturisten.
Bij Corralejo in het noordoosten van Fuerteventura vindt u de mooiste witte naaktstranden met daarachter zandduinen die doen denken aan de Sahara. Op het schiereiland Jandia in het zuiden van Fuerteventura zijn diverse naaktstranden te vinden zoals Playa de Butihondo en Playa de Sotavento. In de buurt van het gezellige dorpje Morro Jable staat een vuurtoren die het textielstrand scheidt van de naaktstranden in het noorden. Een ding is zeker: de helderblauwe zee nodigt uit tot een verfrissende duik!

 

Bezienswaardigheden Fuerteventura

Toeristen komen graag in de levendige badplaats Corralejo vanwege de oude binnenstad en de haven. Maar ook het pittoreske vissersdorp El Cotillo is de moeite waard. U vindt hier straten met de typische wit met blauwe huizen, de oude haven en de nieuwe haven. De voormalige hoofdstad van Fuerteventura, Betancuria, heeft een aantal historische gebouwen in het centrum. Zo is er een parochiekerk Santa Maria, een paar paleizen en oude burgerwoningen met prachtige lieflijke balkons. Vanaf het uitkijkpunt ‘Mirador de Morrovelosa’ heeft u een uitmuntend uitzicht over het eiland. In het zuiden van het schiereiland Jandía ligt de bekende toeristische plaats Morro Jable. Dit gezellige dorp heeft veel te bieden qua (vis)restaurants en winkeltjes. Fuerteventura heeft drie grote natuurparken. Parque National de Jandía is hiervan de grootste. Het park ligt op het schiereiland Jandía wat tevens de hoogste berg van het eiland in huis heeft. Dit is de ongeveer 800 meter hoge berg met de naam La Zarza. Vele soorten vogels zoeken het beschermde gebied van dit park graag op. Het natuurpark kenmerkt zich met woestijnachtige duinlandschappen, vulkanisch gesteente en vele unieke plantensoorten.

 

Eten en drinken

De internationale keuken is op Fuerteventura breed vertegenwoordigd van pizza tot paëlla en van allerlei vleesgerechten met onder meer biefstuk, lamskoteletjes en spareribs. Aan de kust vindt u heel veel visrestaurants.

 

Vliegen naar Fuerteventura

Heeft u een vliegticket nodig voor Fuerteventura? Ook dat kunnen wij natuurlijk voor u regelen. Zo is uw naturistische vakantie op Fuerteventura van begin tot eind geregeld.

 

Auto huren

Een huurauto is eigenlijk onmisbaar bij onze naturistische bestemmingen op Fuerteventura. Wilt u veel zien van het eiland, dan is een auto huren ideaal. U kunt eenvoudig bij ons een auto online boeken.

 

Wij wensen u alvast een fijne, naturistische vakantie op Fuerteventura!

 

Canarische Eilanden

Andere Canarische eilanden zijn Gran Canaria, Tenerife, La Palma en Lanzarote. De Canarische Eilanden behoren allemaal tot Spanje.
> Lees meer over de Canarische Eilanden

Autohuur op Fuerteventura

Zin om er op uit te gaan? Maak gebruik van een huurauto!

Autohuur op Fuerteventura

Zin om er op uit te gaan? Maak gebruik van een huurauto!

Autohuur op Fuerteventura

Zin om er op uit te gaan? Maak gebruik van een huurauto!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
Contactgegevens

Kunnen wij u helpen?

ma-vr: 09:30 – 17:00 uur za: 09:30 – 14:00 uur
Stuur ons een e-mail