Over naturisme
Over naturisme

Over naturistische vakanties

De definitie

De definitie van naturisme luidt als volgt: naturisme is een levenswijze in harmonie met de natuur; het wordt gekenmerkt door gemeenschappelijke naaktheid die als doel heeft het bevorderen van zelfrespect, respect voor de medemens en zorg voor natuur en milieu. Bij naturisme draait het dus niet alleen om het naakt zijn in tegenstelling tot het nudisme. Het gaat meer om de bevrijdende ervaring en respect voor elkaar en de natuur.

 

Het bloot zijn

Bent u jong, oud, dik of dun, het maakt onder naturisten niets uit, want ieder lijf is uniek en mag gezien worden. Zodra u in gezelschap bent van andere mensen zonder kleren vallen de grenzen en schaamte weg. Status of hoge rangen doen er niet meer toe. Iedereen is gelijk.

 

Verschillen

Wat betreft de frequentie en locatie van het bloot zijn bestaan veel verschillen. Er zijn naturisten die zoveel mogelijk bloot rondlopen (ook thuis), anderen doen dat alleen in de sauna, bezoeken af en toe het naaktstrand en/of gaan op een naturistische vakantie.

 

Een naturistische vakantie

Velen hebben wel gehoord van naturistencampings. Weet u dat er ook sfeervolle bed and breakfasts zijn speciaal voor naturisten? Of boetiekhotels en zelfs luxe resorts? Er is heel veel keus in blootvakanties, voor ieder wat wils! Laat u verrassen en ervaar ook hoe fijn het is om zonder kleren vakantie te vieren!

 

> Zoek in ons aanbod

 

Voor het eerst naturistisch?

Vraagt u zich af of een naturistische vakantie wat voor u is?

> Lees meer

 

Wie is Euronature?

> Hier stellen we ons voor

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
Contactgegevens

Kunnen wij u helpen?

ma-vr: 09:30 – 17:00 uur za: 09:30 – 14:00 uur
Stuur ons een e-mail