MEDEDELING
Goed verzekerd
Onbezorgd genieten

Goed verzekerd op reis

Onbezorgd op vakantie gaan is belangrijk. Daarom zijn er reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen die u verzekeren voor risico’s die u niet had verwacht. Een reisverzekering dekt personenhulp maar is altijd uit te breiden met aanvullende diensten als bijvoorbeeld geneeskundige kosten of wintersport. Een annuleringsverzekering sluit u af wanneer u onverwachts niet op vakantie kunt of voor ongebruikte reisdagen. Beide verzekeringen kunnen voor een kortlopende of doorlopende periode afgesloten worden. Euronature werkt samen met de specialist op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen voor een onbezorgde reis, namelijk Europeesche Verzekeringen.

Kortlopende reisverzekering

Altijd een reisverzekering op maat

Waar u ook naar toe gaat, met een reisverzekering van de Europeesche gaat u goed voorbereid op weg. Europeesche Verzekeringen is al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

 

U kunt uw kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. U kunt kiezen uit de drie varianten Basis, Comfort en Optimaal én deze varianten kunt u ook nog uitbreiden met aanvullende diensten.

 

> Bereken uw premie

 

Als u via Euronature een reisverzekering bij uw reis boekt, dan boekt u automatisch de Kortlopende Reisverzekering Comfort (met dekking Europa of Wereld) inclusief geneeskundige kosten, bagage, ongevallen en rechtsbijstand. De kosten voor deze verzekering bedragen € 2,07 p.p.p.d. Het is ook mogelijk om voor een reisverzekering Basis of Optimaal te kiezen in plaats van een reisverzekering Comfort. Onderstaand wordt er ingegaan op de verschillende varianten. 

 

Kortlopende reisverzekering Basis

Met de Basis reisverzekering bent u goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens uw reis, zoals voor personenhulp via de Europeesche Hulplijn. Daarnaast heeft u recht op beperkte vergoedingen, bijvoorbeeld als uw bagage gestolen wordt. U betaalt de laagste premie als u een Basis reisverzekering afsluit via de Europeesche Verzekeringen. Daarnaast heeft een basisverzekering altijd standaard Europadekking. Voor een reis buiten Europa kunt u de Basis reisverzekering uitbreiden met Werelddekking. Er zijn ook andere aanvullende uitbreidingen voor uw basisreisverzekering zoals geneeskundige kosten, wintersport en overlijden. Voor aanvullingen betaalt u een lage premie.

 

Kortopende reisverzekering Comfort

De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijgt u ruimere vergoedingen voor de dekkingen die u kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze reisverzekering heeft standaard Europadekking, die u zelf kunt uitbreiden met Werelddekking. Voor de aanvullende uitbereidingen betaalt u een hogere premie.

 

Kortlopende reisverzekering Optimaal

Wilt u geen enkel risico nemen? Dan sluit de Optimaal reisverzekering van de Europeesche goed aan bij u. De Europeesche heeft hiervoor een uitgebreide reisverzekering samengesteld, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Als uw bagage verloren is gegaan wordt de nieuwwaarde (spullen tot twee jaar oud) vergoed, zonder eigen risico! Ook bij deze reisverzekering kunt u kiezen uit Europadekking of Werelddekking.

 

*Aanvullende dekkingen zijn: dekkingsgebied, bagage, geld, geneeskundige kosten, tandheelkundig, rechtsbijstand, overlijden, blijvende invaliditeit, wintersport, pechhulp vervoermiddel en extra sportuitrusting.


Bent u een niet-Nederlands ingezetene?
Woont u niet in Nederland maar boekt u wel een vakantie bij Euronature met een Kortlopende Reisverzekering? Dan gelden er afwijkende voorwaarden voor de Kortlopende Reisverzekering.

> Meer informatie

 

Verzekeringskaart Kortlopende reisverzekering
Voor uitgebreide informatie en de polisvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering verwijzen wij u naar de verzekeringskaart van de Europeesche Verzekeringen.

> Verzekeringskaart

 

Voorwaarden
De verzekeringsvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering van de Europeesche Verzekeringen.

> Voorwaarden Kortlopende reisverzekering

 

Extra informatie over voordelen van de Europeesche Verzekeringen
Hulp op zak-app
Europeesche Verzekeringen heeft speciaal voor vakantiegangers gratis de Hulp op zak-app gecreëerd voor als u snelle hulp bij schade nodig heeft. Zo kunt u direct de alarmcentrale bereiken bij een noodsituatie en de app geeft de nodige medische informatie weer over uw vakantieland. Wat kunt u allemaal met de app doen? Uw verzekeringsgegevens, foto’s en documenten heeft u altijd met de app bij de hand. Daarnaast kunt u uw locatie delen met thuisblijvers en medereizigers, belangrijke informatie over de bestemming ophalen, persoonlijke documenten ophalen en u kunt notities en foto’s opslaan als er schade is. U kunt meer informatie over de app en het downloaden van de app vinden op: https://www.europeesche.nl/hulp-op-zak

 

24/7 Hulp van Europeesche Verzekeringen
Waar u ook bent en wat er ook gebeurd, Europeesche Verzekeringen biedt een uitstekende service. De hulplijn van de Europeesche Verzekeringen is wereldwijd 7 dagen per week en 24-uur per dag bereikbaar. In het geval van pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten staan de medewerkers voor u klaar. Voor medische gevallen wordt u via de hulplijn doorverwezen naar een ziekenhuis en indien het nodig is wordt de alarmcentrale van SOS International ingeschakeld. SOS International is gespecialiseerd in persoonlijke en materiele hulpverlening. Met hulp van Europeesche Verzekeringen bent u altijd in handen van de beste specialisten in de omgeving van uw vakantieverblijf.

 

De hulplijn bereikt u via het telefoonnummer: +31 20 6515 777. Zorg dat u op het moment van bellen het boekingsnummer en het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent bij de hand heeft.

 

Bij medische zorg is het belangrijk om uw EHIC (European Health Insurance Card) bij te hebben. Vaak staat dit vermeld op de achterkant van uw verzekeringspas. De EHIC-pas is te gebruiken in: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland en Australië. In Marokko, Turkije en Tunesië heeft u een 111 formulier vanuit uw zorgverzekering nodig.

 

Wat te doen bij beschadiging, verlies of diefstal?
Mocht er iets met de bagage zijn gebeurd of uw bagage is niet aangekomen op het vliegveld dan is het belangrijk dat u een PIR-rapport (Property Irregularity Report) laat opstellen door de vliegmaatschappij op het vliegveld. Daarnaast is het belangrijk dat u foto’s maakt van de beschadigde artikelen en deze artikelen ook altijd bewaart. In sommige gevallen moet het bewijs overhandigd worden aan Europeesche Verzekeringen.

Als uw bagage tijdens uw reis gestolen is, dan is het belangrijk dat u aangifte doet bij de plaatselijke politie. Zorg dat u hier altijd een schriftelijke kopie van heeft.

 

Schadeclaim indienen
Bij schade kunt u een schadeclaim indienen via het online schadeformulier van Europeesche Verzekeringen. Het schadeformulier moet zo volledig ingevuld worden, mogelijk met de bewijzen, het PIR-rapport en garantiebewijzen.

 

Meer weten

Heeft u speciale wensen of wilt u meer weten over de mogelijkheden bij de Europeesche? Neem dan contact met ons op via tel. 0416 35 20 40 of stuur een e-mail naar info@euronature.nl.

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
Contactgegevens

Kunnen wij u helpen?

ma-vr: 09:00 - 17:30 uur za: 09:00 - 14:00 uur
Stuur ons een e-mail