Coronatest

Heeft u een negatieve testuitslag nodig voor uw vakantieland? Hier vindt u meer informatie over coronatesten.

Testen vanaf 1 oktober 2021

Testen die afgenomen moeten worden vanaf 1 oktober 2021 zijn op eigen kosten. U kunt zich hier onder meer laten testen:

 

Coronatest2travel.nl

Euronature is aangesloten bij ANVR en kan u daarom via coronatest2travel.nl (de officiële testpartner van ANVR) een korting geven op coronatesten. Gebruik hiervoor de couponcode ANVR_reis21! om in aanmerking te komen voor het gereduceerde tarief.

 

Coronatesten met ANWB-ledenvoordeel

Bent u lid van ANWB? Dan kunt u tegen een gereduceerd tarief een coronatest laten afnemen via coronalab.eu.

> Lees meer op de website van ANWB

 

Andere mogelijkheden om u te laten testen in Nederland zijn: Vaccinaties op Reis, HealthCheckCenter, Travel Clinic, PCRtest.nl, Coronalab, Travel Health Clinic en Test2travel.

 

België: neem contact op met uw behandelend arts of klik hier voor meer informatie.

Wat voor coronatesten zijn er?

Er zijn verschillende soorten coronatesten. Bij een PCR-test wordt gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het coronavirus in de neus- of keelholte zit. Er wordt met een wattenstaafje keel- en neusslijm afgenomen, ook wel de keel-neus swab test genoemd. Bij een antigenen sneltest wordt gekeken naar de aanwezigheid van bepaalde coronaviruseiwitten in neus- en keelslijm. De uitslag heeft u binnen 20 minuten.

Waar moet de test aan voldoen?

U moet een negatief testresultaat hebben. Bij een negatieve testuitslag, ontvangt u ook een Engelstalig afreisdocument die u mee moet nemen op reis. Dit Engelstalige afreisdocument moet u ook aanvinken bij uw aanvraag voor de PCR-test. Bovendien mag de coronatest niet eerder zijn afgenomen dan het maximale aantal uren voor vertrek of aankomst, afhankelijk van de bestemming. U bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste documenten.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
Contactgegevens

Kunnen wij u helpen?

ma-vr: 09:00 - 17:30 uur za: 09:00 - 14:00 uur
Stuur ons een e-mail